Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


Személyméreleg MICROLIFE WS80 diagnosztikus

Személyméreleg MICROLIFE WS80 diagnosztikus
12 500 Ft
Személyméreleg MICROLIFE WS80 diagnosztikus
 • A diagnosztikai mérleg segítségével értékelheti testösszetételét. Testösszetételének ismeretében összeállíthatja azt a megfelelő diétát és testmozgást, amely elengedhetetlen feltétele az életminőség javításának, az egészség megőrzésének és a betegségek megelőzésének.

  A testösszetétel meghatározó elemei
  Az egészségi állapot felméréséhez fontos ismerni a test összetételét is. A testsúly ismerete önmagában nem elég, tudni kell azt is, hogyan viszonylik egymáshoz két legfontosabb összetevője:

  zsírmentes testtömeg: csontok, izmok, zsigerek, víz, szervek, vér
  zsírtömeg: zsírsejtek
  Testzsír

  A teljes testzsírtömeget az elsődleges zsírtartalom és a tartalék zsírtartalom összeadásával kapjuk meg. Az elsődleges zsírtartalom az anyagcsere-folyamatokhoz szükséges. Némi tartalék zsírtartalom, amely elvileg ugyan felesleges, szükséges azok számára, akik testmozgással járó tevékenységet végeznek. A testzsírszázalék normál értéke férfiak esetében 17-26% közé, míg nőknél 22-31% közé esik. A testzsírszázalék értéke az életkorral nő.

  Testvíz

  A testvízszázalék az általános «jólét» fontos mutatója, mivel a víz a testsúly legfontosabb összetevője. A kutatások szerint az 57%-os testvízszázalék az optimális, de általában 10%-kal magasabb vagy alacsonyabb testvízszázalék sem okoz problémát. A testvízszázalék gyermekkorban magasabb, és az életkor előrehaladtával csökken. A nőknek, akiknek rendszerint több zsírszövetük van, mint a férfiaknak, 55-58% a testvízszázaléka, míg a férfiaknak kb. 60-62%. Általában 40% alatt túl kicsinek, 70% felett pedig túl nagynak számít ez az érték. A testsúly normál esetben is jelentősen megváltozhat néhány óra alatt, aminek oka a vízvisszatartás, mivel az extracelluláris (sejten kívüli) víz az egyetlen olyan tényező, amely ilyen gyorsan változhat.

  Izomtömeg

  Az izomtömeg az egészséges testösszetétel fontos meghatározója. Akinek magasabb az izomtömeg-százaléka, az könnyebben mozog, de ehhez több energiára van szüksége. A testmozgás nagyon fontos része az egészséges test fenntartásának, és az izomtömegszázalék ismerete segít a szükséges testmozgás meghatározásában. Az izomtömeg normális aránya a testtömeghez viszonyítva 38-54% a férfiaknál, és 28-39% a nőknél. Az érték függ az életkortól és a testmozgás mértékétől is.

  Csonttömeg

  A csonttömeg gyermekkorban hirtelen megnő, maximumát az egyén 30-40 éves kora között éri el. Az életkor előrehaladtával később kissé csökken. Az egészséges táplálkozás és a rendszeres testmozgás - amely bizonyos szintű izomtömeg-növelést is magában foglal - elősegíti a csonttömeg megőrzését. A csonttömeget azonban jelentősen befolyásolni nemigen lehet. Az olyan tényezők, mint az életkor, nem, testsúly, testmagasság csak kis mértékben hatnak a csonttömegre. A felnőttek átlagos csonttömege férfiaknál 15%, a nőknél 12%. A csonttömegre vonatkozóan nincsenek elfogadott irányelvek vagy ajánlások.

  Testtömegindex (BMI)

  A BMI a testsúly és testmagasság értékéből számított egyszerű mérőszám, amelynek alapján a felnőtteket alultáplált, túlsúlyos illetve elhízott kategóriákba lehet sorolni. Kiszámítása úgy történik, hogy a kilogrammban mért testsúlyt el kell osztani a méterben mért testmagasság négyzetével (kg/m2).

  A WHO szerinti BMI-osztályozás a következő:

  Normális: 18,50-24,99 kg/m2
  Alultáplált: 18,50 kg/m2 alatt
  Túlsúlyos: 24,99 kg/m2 felett
  Elhízott: 29,99 kg/m2 alatt
  Alapanyagcsere (BMR)

  Az alapanyagcsere az az energiamennyiség kcal-ban meghatározva, amelyre a teljes nyugalomban lévő szervezetnek szüksége van ahhoz, hogy alapvető funkcióit fenntartsa. Az emberi szervezet energia-felhasználásának kb. 70%-át az alapvető élettani folyamatok teszik ki. További 20%-a a testmozgásra, a maradék 10% pedig az étel megemésztésére fordítódik. Az alapanyagcsere mértékét meg lehet becsülni az életkor, a nem, a testmagasság és a testsúly alapján. A BMR értékét illetően nincsenek elfogadott irányelvek vagy ajánlások.
 • Cikkszám
  WS80
  Tömeg
  5 kg/db