Hírek
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Termék részletek


NAWAlution seböblítő oldat 500 ml

NAWAlution seböblítő oldat 500 ml
13 387 Ft
NAWAlution seböblítő oldat 500 ml
 • Alkoholmentes készítmény akut, krónikus sebek fájdalommentes tisztítására, fertőtlenítésére, hidratálására és gyógyítására.
  A fertőzött sebeket (akár MRSA is) hatékony fertőtleníti. A seben keletkező biofilm (mikroorganizmusok egybefüggő, összetapadt bevonata a sebfelületen) eltávolítására alkalmas. Vizsgálatok bizonyítják, hogy a krónikus sebek gyógyulását nagyban lassítja a sebfelszínen képződött biofilm (a gyógyszer hatóanyagok nem képesek áthatolni).
  Feloldja és lazítja a sebkérget és a rátapadó anyagokat.
  Krónikus sebek esetén megakadályozza a stagnáló sebgyógyulási fázist.
  Optimális sebkörnyezetet teremt (megfelelő pH-szint, nedvesség, tisztaság).
  Alkalmas ismételt és hosszú távú használatra. Együtt alkalmazható a legtöbb sebkezelésre használt termékekkel.
  Az akut sebek gyakran szennyeződhetnek földdel, különféle törmelékkel és ezzel együtt mikroorganizmusokkal. Ezekben az esetekben a fontos az alapos és gyengéd sebtisztítás.
  A krónikus sebek felületén gyakran képződik nekrotikus sejt, vagy biofilm bevonat. Ezek a bevonatok késleltetik a sebgyógyulást, ezért el kell távolítani őket.
  Mindkét sebtípus esetében gyengéd és alapos sebtisztítást és hosszú ideig tartó sebnedvesítés szükséges NAWAlution seböblítő oldat alkalmazásával. A NAWAlution seböblítő oldat kiváló tisztító hatást biztosít a sebfelületen és a környező bőrön.
  Indikációi: Az akut és krónikus sebek tisztítására és hidratálására. A rátapadó anyag, vagy a kéreg eltávolítása az kötéscsere során.
  Használati utasítás:
  Sebtisztítás: Intenzíven öblítse ki a sebet a NAWAlution seböblítő oldat segítségével. A szennyezett sebek esetén a NAWAlution seböblítő oldat 10-15 percig áztassa (nedves borogatás). A kezelés után nem kell leöblíteni az oldatot (néhány perc alatt megszárad).
  Seb hidratálás: Nedvesítse be NAWAlution seböblítő oldattal a mull lapot, vagy valamelyik intelligens kötszert (habkötszer, alginát lap stb.) cseréljen kötést 2 naponta (vagy ahogy szükséges).
  Használat:
  Terhesség és szoptatás: Nincsenek tapasztalatok a felhasznált összetevők tekintetében genetikai károsodásra, vagy az embrió toxikus hatására. Terhes nőkkel és szoptatós anyákkal kapcsolatos vizsgálatok és hosszú távú tapasztalatok hiánya miatt az NAWAlution seböblítő oldatot csak a legszükségesebb esetben szabad alkalmazni.
  Csecsemők, kisgyermekek, gyermekek: hosszú távú tapasztalatok hiánya miatt a NAWAlution seböblítő oldatot csak a legszükségesebb esetben szabad alkalmazni.
  Ellenjavallat: Ne alkalmazza a polihexanidokkal szemben ismert túlérzékenység esetén. Ne használja anionos tenzidekkel kombinálva.
  Mellékhatások: nem ismert
  Szöveti tolerancia és biokompatibilitás: - nem citotoxikus, - nem irritáló, - nem érzékenyítő, - a granulációs és epitelizációs fázisban nem gátolja a gyógyulást, - bőrgyógyászok által ajánlott termék. Általános biztonsági utasítások: - Külsőleg alkalmazandó. - Nem használható infúzióba vagy injekcióba. - Ne nyelje le. - Használat közben a palackfejet meg kell védeni a szennyeződéstől. - Ha a palack érintkezett a sebbel, vagy szennyeződött, el kell dobni. - A használat után azonnal zárja be a palackot és kerülje a szennyeződést.
  Védje a palackot a napfénytől és a fagytól. Csak sértetlen csomagolású terméket használjon. Gyermekektől elzárva tartandó.
  Szavatossági idő: gyártástól számított 3 év.
  A lejárati időt lásd a terméken. Felbontás után 3 hónapon belül fel kell használni.
 • Cikkszám
  232315
  Tömeg
  600 g/db